Kur pirkti

ASBIS tiekia didelį asortimentą IT produktų savo klientams Lietuvoje. Aplankykite skilti kur pirkti ir sužinokite kur yra artimiausia parduotuvė

ASBIS naujienos

Balandis 05, 2024
Ubiquiti Inc. has announced an update to its UniFi Protect application and the ...
Kovas 18, 2024
Intel® Ethernet 800 Series Network Adapters support speeds up to 100Gbps and ...
Kovas 12, 2024
AI Leaders and Top Companies From Healthcare, Transportation, Financial ...
Kovas 11, 2024
At MWC 2024 in Barcelona, Intel announced its future Intel® Xeon® processor ...
Kovas 08, 2024
Recognized for Marketing Excellence and Received TikTok for Business Overseas ...
Kovas 01, 2024
Solidigm D5-P5336: Massive Capacity, Minimal Cost
Vasaris 27, 2024
Dell Technologies introduces new edition of RISE Partner Program. The new ...
Vasaris 26, 2024
From 18 to 21 March ASBIS together with AMD, innovator of high-performance ...
Vasaris 23, 2024
Edgecore Networks, a leader in open networking solutions, has introduced the ...
Vasaris 23, 2024
Ubiquiti, a global networking technology leader, announced the release of two ...
„Microsoft“ ir „Prestigio“ nebrangi planšetė

Sausis 09, 2014

„Microsoft“ ir „Prestigio“ nebrangi planšetė

Naujieji „Prestigio“ su „Windows 8.1“ nusitaikė į Lietuvos verslo ir švietimo sektorius

„Prestigio“, sparčiai populiarėjantis ir jau 75 šalyse žinomas prekės ženklas, pristatė galingus bei itin patrauklia kaina pasižyminčius planšetinius kompiuterius ir interaktyvias lentas su „Windows 8.1“ operacine sistema. Tokiu būdu šį prekės ženklą valdanti bendrovė „Asbis“, bendradarbiaudama su „Microsoft“, įžengs į Lietuvos verslo ir švietimo segmentus. Tai pirmieji „Prestigio“ išmanieji įrenginiai su „Windows 8.1“ operacine sistema.

„Planšetinius kompiuterius su kitomis operacinėmis sistemomis sudėtinga paversti darbui tinkamais įrenginiais dėl jų programinės įrangos nesuderinamumo. Tuo tarpu planšetės su „Windows 8.1“ geba padaryti ne tik tai, ką mobilūs įrenginiai su kitomis operacinėmis sistemomis, bet ir gali būti naudojamos kaip pilnavertė darbo vieta su naujausia „Windows“ versija ir „Microsoft Office“ paketu. Tai itin aktualu verslo įmonėms ir švietimo organizacijoms. Susidomėjimas tokiais universaliais įrenginiais auga, ir tikimės, kad pradėjus prekybą „Prestigio“ įrenginiais su „Windows 8.1“, šio gamintojo pardavimai kitais metais augs 200-250 procentų“, – sakė šio prekės ženklo produktus atstovaujančios įmonės „ASBISc Enterprises Plc“ viceprezidentas Baltijos šalims Linas Grinevičius.

Rinkos tyrimų bendrovės „GfK Custom Research Baltic“ duomenimis, Lietuvoje per mėnesį įsigyjama per 7 tūkst. planšetinių kompiuterių. „Prestigio“ planšetiniai kompiuteriai, pagal pardavimus Lietuvoje, jau nuo 2013 m. gegužės išsiveržė į antrąją vietą.

„Mobilūs įrenginiai su sparčiai populiarėjančia „Windows 8.1“ leidžia vartotojams tiek dirbti, tiek pramogauti. Galime biure pradėtus darbus pabaigti bet kuriuo patogiu metu iš namų ar keliaudami – šie universalūs įrenginiai patogiai pritaikyti bet kuriai gyvenimiškai situacijai. Dar vienas svarbus privalumas verslo ir švietimo sektorių atstovams: bet kuris planšetinis kompiuteris, kuriame veikia naujausia „Windows“ versija, taip pat sklandžiai veiks su ta pačia programine įranga ir įrenginiais, kaip spausdintuvai ar skaitytuvai, su kuriais draugauja ir įprasti kompiuteriai“, – sako „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Kristijonas Kaikaris.

Nebrangi darbo vieta

Naujasis „Prestigio“ planšetinis kompiuteris „MultiPad Prestigio Visconte PMP810“ su „Windows“ programine įranga leidžia lengvai sukurti nebrangią ir mobilią darbo vietą.

„Kitos planšetės, turinčios panašias technines charakteristikas, kainuoja kur kas daugiau. Įvertinus ir tai, kad kartu su naujuoju „Prestigio“ planšetiniu kompiuteriu vartotojas nemokamai gauna ir naujausią „Windows“ versiją bei „Office“ paketą, už šiek tiek daugiau nei tūkstantį litų galime sukurti pilnavertę darbo ar mokymosi vietą“, – sako L. Grinevičius.

Sausio pabaigoje šias planšetes jau bus galima įsigyti didžiausiuose Lietuvos elektroninės technikos parduotuvėse. Jos pasižymės stipriomis techninėmis charakteristikomis: 10,1 colio (25,7 cm) skersmens IPS LCD ekranu, greitai veikiančiu „Intel Celeron“ dviejų branduolių 1.46GHz procesoriumi, 2 gigabaitais (GB) darbinės atminties, 32 GB talpos SSD disku, GPS imtuvu, HDMI jungtimi ir daugybe kitų privalumų. Pardavėjai siūlys dvi šio įrenginio versijas – su 3G ryšio galimybe, ir be jos. Modelis be 3G kainuos 1099 Lt., o su 3G – 1299 litus.

Nusipirkęs „Multipad Prestigio Visconte PMP810“ planšetinį kompiuterį, vartotojas kartu nemokamai gauna pilną „Windows 8.1“ versiją, kuri veikia ir įprastuose kompiuteriuose, bei „Microsoft Office“ studentams ar namų vartotojams skirtą versiją. Jei vartotojai mokėtų atskirai, šios iš karto integruotos programinės įrangos vertė sudarytų daugiau nei pusę įrenginio kainos – 650 litų. Be to, papildomai vartotojai galės įsigyti ergonomišką dėklą su integruota beviele klaviatūra – šie aksesuarai planšetę paverčia įprastu nešiojamu kompiuteriu ir asmenine patogia darbo vieta.

Interaktyvios lentos pakeis projektorius

Kartu su naujuoju planšetiniu kompiuteriu „Prestigio“ ir „Microsoft“ pristatė ir interaktyvias lentas „Multiboard“. Tai 140-213 cm skersmens interaktyvūs, lietimui jautrūs ekranai. Tokių lentų pritaikymas yra labai platus – jas galima naudoti pristatymams, seminarams, vaizdo konferencijoms, mokyklose. Pristatymą vedantis asmuo ar mokytojas gali ne tik demonstruoti iš anksto paruoštas skaidres ar kitą skaitmeninį turinį, bet čia pat jį redaguoti, pavyzdžiui papildyti, pabraukti, ištrinti, pakomentuoti ir taip toliau.

„Pasaulinėje rinkoje analogiškų produktų jau yra, bet iki šiol jų kainos buvo sąlyginai didelės. O „Prestigio“, kaip įprasta, siūlo gerą kokybę už mažesnę kainą ir tokiu būdu atveria technologijų prieinamumą platesniam ratui vartotojų. Prognozuojama, kad artimiausius 4-5 metus šių produktų segmentas augs beveik 2 kartus“, – sakė L. Grinevičius.

Vilniaus Simono Daukanto gimnazija viena iš pirmųjų Lietuvoje įsigijo keletą naujų „Multiboard“ lentų. Čia netrukus duris atvers net kelios naujoviškos klasės, kuriose mokiniai ir mokytojai kartu naudosis „Prestigio“ planšetėmis ir interaktyvia lenta, atliks projektines užduotis ir laikys testus, galės dirbti individualiai ir komandose tiek klasėje, tiek nuotoliniu būdu iš namų ar kitos vietos. Šis švietimui skirtas sprendimas suteikia galimybę pateikti pamokos medžiagą žymiai įdomiau ir efektyviau, moksleiviai gali ne tik naudotis turiniu, bet ir kurti jį iškart matant ekrane savo indėlį, o testų metu iškart pamatyti vaizdžią informaciją, ar atsakymas teisingas. „Microsoft Lietuva“ vadovo K. Kaikario teigimu, didžiulį pranašumą „Prestigio“ sprendimui mokyklose suteikia galimybė naudotis „Office 365“ paslauga, kai moksleiviai ir mokytojai gali naudotis įprastomis „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ ir „Outlook“ programomis ir jų internetinėmis versijomis.

Apie „Asbis“:
„ASBISc Enterprises Plc“ (WSE: ASB) yra didmeninės prekybos informacinėmis technologijomis bendrovė iš Kipro. Ji platina pasaulinių IT gamintojų-lyderių – „Intel“, AMD, „Seagate“, „Samsung“, „Microsoft“, „Apple“, „Dell“, „Toshiba“, „Acer“, Lenovo“, „Hitachi“ ir kitų – produkciją. Kompanijos atstovybės įkurtos 29 šalyse, padaliniuose dirba beveik 1,4 tūkst. darbuotojų, o produktai tiekiami 26 tūkst. mažmeninės prekybos įmonių 85 pasaulio šalyse. „ASBISc Enterprises Plc“ pajamos 2012 metais siekė 1,745 mlrd. JAV dolerių (4,47 mlrd. litų). Daugiau informacijos ieškokite www.asbis.com.

Apie „Microsoft“:
1975 metais įkurta korporacija „Microsoft“ (Nasdaq „MSFT“) yra pasaulinė programinės įrangos, IT paslaugų ir sprendimų, padedančių efektyviau išnaudoti asmenines bei verslo galimybes, lyderė. 2003 metais Lietuvoje įsteigtas vietinis korporacijos padalinys – UAB „Microsoft Lietuva“, kuris organizuoja programinės įrangos platinimą ir įgyvendina infrastruktūrinius IT projektus valstybiniame sektoriuje bei visų dydžių verslo įmonėse. „Microsoft Lietuva“ taip pat aktyviai vykdo socialiai atsakingas programas, bendradarbiaudama su Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija, aljansu „Langas į ateitį“ bei neįgaliųjų asociacijomis ir draugijomis.

Disclaimer:: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.